Спеціальні потреби

Слідчий команди Мюллера опублікує книгу про хід розслідування втручання Росії в американські вибори у 2016


Колишній спецпрокурор США Роберт Мюллер
Колишній спецпрокурор США Роберт Мюллер

Один з головних слідчих в команді колишнього спецпрокурора США Роберта Мюллера, який розслідував справу втручання Росії в американські вибори в 2016 році та хід передвиборчої кампанії президента Трампа, планує опублікувати книгу. Ендрю Вайсмен, колишній голова відділу боротьби з шахрайством Міністерства юстиції, назвав свої спогади «жорсткою правдою» про розслідування Мюллера. У своїх мемуарах автор пояснює, чому розслідування було не таким успішним, як сподівались, а також детально описує роботу слідчих та взаємодію з Білим домом.

Вихід книги «Там, де закінчується закон» запланований на 29 вересня.

«Я дуже пишаюсь роботою, яку ми виконали, а також безпрецедентною кількістю осіб, яким ми висунули звинувачення та яких було засуджено у рекордно короткі строки. Але жорстка правда у тому, що ми припустилися помилок. Ми могли б зробити більше. «Там, де закінчується закон» документує рішення, які ми приймали, хороші та погані, щоб всі це побачили та винесли урок», - сказав Вайсман агентству AP.

Автор книги називає це історією розслідування того, як Росія напала на американську демократію, і як ті, хто простив чи проігнорував цей напад, підірвали здатність команди слідчих розкрити правду.

Розслідування Мюллера закінчилось рік тому. В результаті розслідування були висунуті звинувачення кільком членам передвиборчого штабу президента Трампа, в тому числі Полу Манафорту та Річарду Гейтсу. Висновку щодо того, чи президент Трамп перешкоджав правосуддю, слідчі не дійшли.

Дивіться також: «Носити маски» стає головним посилом до американців під час пандемії. Відео

«Носити маски» стає головним посилом до американців під час пандемії. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG