Спеціальні потреби

Поліція застосувала сльозогінний газ на багатотисячному мітингу в Гонконзі


Протестувальники в Гонконзі, 1 грудня 2019 року
Протестувальники в Гонконзі, 1 грудня 2019 року

Тисячі протестувальників вийшли на вулиці Гонконгу в неділю, вимагаючи більше демократії та розслідувань перевищення повноважень поліцією при розгоні попередніх демонстрацій.

Поліція застосувала сльозогінний газ проти протестувальників, а мітингарі жбурляли бруківку намагаючись зупинити поліцію, пише АР.

Деякі протестувальники в неділю несли американські прапори на вияв вдячності США за прийнятий закон на підтримку захисту основоположних прав людини в Гонконзі.

Групи протестувальників несли банери зі зверненнями до президента США Дональда Трампа. «Президенте Трамп, будь ласка, вивільнить Гонконг», йшлося на одному з транспарантів. «Зробимо Гонконг знову величним», було написано на іншому.


Китай негативно поставився до підтримки США мітингарям а також засудив позицію висловлену представницею ООН з цього питання. Китай звинуватив представницю ООН з прав людини Мішель Башеле у розпалюванні «радикального насильства» в Гонконзі, після її заяви про те, що міське керівництво має розслідувати випадки надмірного використання сили поліцейськими проти протестувальників.

Майже шість місяців тривають протести в Гонконзі. Минулого місяця відбулась ескалація насильства, коли поліція оточила територію місцевого політехнічного університету, де переховувались сотні протестувальників.

Дивіться також: Трамп підписав законопроекти на підтримку прав людини і демократії в Гонконзi. Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG