Спеціальні потреби

Про важливість протидії пропаганді говорив у понеділок Держсекретар США Майкл Помпео


Держсекретар США Майк Помпею та Директор «Голосу Америки» Роберт Рейллі, 11 січня 2021 року
Держсекретар США Майк Помпею та Директор «Голосу Америки» Роберт Рейллі, 11 січня 2021 року

Промову Помпео на Голосі Америки розкритикували спостерігачі

У понеділок Держсекретар США Майкл Помпео відвідав штаб-квартиру Голосу Америки у Вашингтоні. Офіційна мета візиту - наголосити на важливості роботи міжнародного мовника з огляду на нові загрози цінностям та інтересам США. Так, головний дипломат США говорив про серйозну загрозу пропаганди Комуністичної партії Китаю. Згадав і про протидію російській пропаганді, яка загрожує українцям.

«Є іранці, які слухають вас, думаючи, чи зможуть колись скинути свої ісламські кайдани, є молдавани та українці, які хочуть правдивого висвітлення подій, а не російської дезінформації та пропаганди», - наголосив він.

У той же день Помпео заявив, що Сполучені Штати запроваджують санкції проти сімох українців та чотирьох зареєстрованих в Україні організацій. Ці особи, за словами Помпео, входять до «пов’язаної з Росією мережі іноземного впливу» кола Андрія Деркача.

Серед них народний депутат Олександр Дубінський, екс -депутат олександр Онищенко та колишній працівник посольства України у США Андрій Теліженко.

"Деркач, член українського парламенту, є активним російським агентом більше десяти років, підтримуючи тісні зв'язки з російськими спецслужбами". Майкл Помпео.

Минулого ж тижня твіттер Державного секретаря США ряснів жорсткими висловлюваннями про Росію і Володимира Путіна. Назвав президента Росії “КДБ-шником на пенсії”

“США мають ставитись до Росії так само, як і до комуністичного Китаю: не довіряти й перевіряти”, - написав голова Держдепу.

Він також нагадав, про підтримку України Адміністрацією Трампа. Зокрема внесення організації “Російський імперський рух” до переліку терористичних, тиск на газову індустрію Росії, допомогу Україні з летальною зброєю і навіть підтримку української православної церкви.

В незалежному агентстві Конгресу з підзвітності уряду розкритикували візит і промову Помпео на Голосі Америки. Зокрема заклик Держсекретаря до журналістів розповідати про США як про найвеличнішу країну в світі назвали прикладом політичної пропаганди, яка порушує засадничі принципи журналістики, на яких створено Голос Америки. Окрім Директора Голосу Америки присутні не мали можливості поставити Помпео додаткових запитань.

Помпео також критично відгукнувся про Голос Америки, заявивши що “ми дозволили прогалини в протоколах безпеки і Голос Америки втратив відданість місії свого заснування”. Раніше проти такої критики виступали деякі конгресмени та оглядачі.

Дивіться також: На фотографа Associated Press напали під час штурму Капітолію. Відео

На фотографа Associated Press напали під час штурму Капітолію. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

XS
SM
MD
LG