Спеціальні потреби

Байден додав до санкційного переліку 59 китайських компаній, включно з Huawei


Президент США Джо Байден в четвер заборонив американським компаніям інвестувати до 59 китайських компаній, яких США звинувачують у зв’язках з китайською розвідкою та військом. До переліку увійшли, зокрема провідні телекомунікаційні компанії Китаю та найбільший виробник комп’ютерних чипів. Серед компаній - Huawei Technologies, Fujian Torch Electron Technology та Aero Engine Corp.

Відповідний наказ президента розширює перелік китайських компаній, створений його попередником Дональдом Трампом.

Цим наказом США прагнуть забезпечити, «що американські інвестиції не підтримують китайські компанії, які шкодять безпеці, або цінностям Сполучених Штатів та союзників», пояснили в Білому домі.

«Наказ запобігає надходженню інвестицій США до оборонного сектору Китаю, а також розширює здатність уряду США відповідати на загрози, що китайські технології спостереження допомагають - всередині Китаю та за його межами - слідкувати за релігійними і етнічними меншинами, або іншим чином сприяють репресіям та серйозним зловживанням проти прав людини», - йдеться в заяві Білого дому.

Китайське Міністерство закордонних справ розкритикувало дії Байдена, а також відповідний початковий наказ Трампа. «США мають поважати верховенство права та ринки, виправити свої помилки, які шкодять світовому ринковому порядку та справедливим правам і інтересам інвесторів», - заявили в китайському відомстві.

Дивіться також: ООН: глобальні ціни на продовольство наближаються до десятилітнього максимуму. Відео

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG