Спеціальні потреби

40 мільйонів мешканців Каліфорнії залишатимуться вдома - вказівка губернатора


Губернатор штату Каліфорнія
Губернатор штату Каліфорнія

Губернатор найбільш густонаселеного американського штату, Каліфорнії, запровадив безпрецедентне для країни обмеження на пересування.

Таке рішення Гевін Ньюзом прийняв на тлі невтішних прогнозів щодо поширення коронавірусу у штаті, де проживає 12% населення США.

Без рішучих заходів, 56% населення штату, або 22 мільйони може бути в контакті з вірусом протягом наступних восьми тижнів, оголосив губернатор у четвер.

Мешканці 40-мільйонного штату можуть виходити зі своїх осель для того, щоб зробити закупи, отримати медичну допомогу. Також дозволено робити фізичні вправи на свіжому повітрі, за умови, якщо відстань між людьми, які не проживають в одному домогосподарстві, перевищує три метри.

Поліція отримала повноваження карати порушників обмежувальних заходів, але губернатор висловив сподівання, що каліфорнійці сумлінно поставляться до заборони. «Вважаю, всі розуміють необхідність робити більше у теперішній ситуації», - заявив Ньюзом.

Національна гвардія штату допомагатиме із забезпеченням населення продуктами харчування та доставкою предметів першої необхідності.

Раніше режим «укриття вдома» запровадили окремі округи в Каліфорнії, включаючи мегаполіс Сан-Франциско.

Дивіться також: Флорида: чимало пляжів закрили, але ті, що працюють, досі переповнені людьми. Відео

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG