Спеціальні потреби

Байден висловив підтримку припиненню вогню на Близькому Сході


Президент США Джо Байден обговорив ескалацію палестино-ізраїльського конфлікту з прем‘єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу.

Під час розмови, що відбулась в другій половині дня в понеділок, Байден «висловив підтримку припиненню вогню і повідомив про спілкування США з Єгиптом та іншими партнерами задля досягнення цієї мети», повідомили у Білому домі.

«Президент підтвердив свою рішучу підтримку праву Ізраїлю на самозахист проти нерозбірливих ракетних атак. Президент привітав зусилля з подолання насильства між громадами та принесення спокою у Єрусалим. Він закликав Ізраїль вживати всіх зусиль, щоб забезпечити захист невинних цивільних», - додали в Білому домі.

Це вже друга розмова за останні три дні між Байденом та Нетаньягу. Навіть після неї, ескалація в регіоні триває. Ізраїльські військові заявили, що провели постріли 110 ракетами по системі тунелів, яку використовує Хамас в Секторі Гази.

З Сектору Гази по Ізраїлю було випущено 90 ракет у понеділок, повідомили ізраїльські військові. Десятки з випущених ракет перехопила ізраїльська протиракетна система «Залізний купол».

Протистояння, що триває більше тижня стало найбільш смертоносним з 2014 року, повідомляють оглядачі.

Дивіться також: Акції протестів у США на фоні ескалації на Близькому Сході. Відео

Акції протестів у США на фоні ескалації на Близькому Сході. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG