Спеціальні потреби

Сенат США підтримав призначення генерала ВПС на головну військову посаду


Командувач ВПС США генерал Чарльз К. Браун під час слухань в Сенаті, липень 2023 року
Командувач ВПС США генерал Чарльз К. Браун під час слухань в Сенаті, липень 2023 року

ВАШИНГТОН, 20 вересня (Reuters) – Більшість Сенату США в середу підтримали кандидатуру командувача ВПС США генерала Чарльза К. Брауна на посаду головного військового офіцера США, а також затвердили призначення низки інших вищих старших офіцерів, які раніше блокував сенатор-республіканець.

З 83 голосами за та 11 проти, Сенат затвердив кандидатуру Чарльза Брауна на посаду голови Об’єднаного комітету начальників штабів, за поданням президента США Джо Байдена.

Браун — колишній пілот винищувача, який отримав досвід командування в Тихому океані, приходить на цю посаду в період зростання напруженості з Китаєм.

Він стане лише другим темношкірим офіцером, який очолить Об’єднаний комітет начальників штабів після Коліна Пауелла два десятиліття тому.

Сенат просунувся вперед, проголосувавши за Брауна та двох інших вищих військових, після того, як лідер більшості Чак Шумер, сенатор-демократ, використав процедурний маневр, щоб обійти блокаду сенатора-республіканця Томмі Тубервіля.

Тубервіль почав блокувати підтвердження для вищих посад Пентагону в березні на знак протесту проти політики Міністерства оборони, ухваленої минулого року, яка передбачає оплачувану відпустку та відшкодовує витрати для військовослужбовців, які подорожують, щоб зробити аборт.

Браун та інші військові чиновники заявили, що блокування Тубервілем сотень призначень в оборонному відомстві може мати далекосяжні наслідки для Збройних сил і вплинути на війська та їхні родини, зашкодити національній безпеці.

Міністр оборони Ллойд Остін привітав Брауна з затвердженням на посаді, подякував Шумеру за проведення голосування та розкритикував Тубервіля за його обструкцію. «Настав час затвердити понад 300 інших кандидатів на військові посади», — сказав Остін у заяві.

Байден висунув кандидатуру Брауна, про що було оголошено в травні, після призначення Остіна міністром оборони США, найвищою цивільною посадою в Пентагоні.

Затвердження Брауна означає, що чорношкірі американці вперше обіймуть дві найвищі посади в Пентагоні, що є важливою віхою для інституції, яка різноманітна на нижчих рівнях, але здебільшого білі та чоловіки на вершині.

Шумер також відкрив шлях для голосування в Сенаті щодо висунення Байденом генерала Ренді Джорджа на посаду начальника штабу Сухопутних сил та генерала Еріка Сміта на посаду командувача Корпусу морської піхоти.

Процедурне клопотання Шумера не стосувалося сотень інших військових затверджень, які все ще відкладаються через дії Тубервіля.

Затвердження Сенатом військових призначень зазвичай не викликає суперечок. Позиція Тубервіля не може перешкодити Сенату, де більшість становлять демократи, голосувати за будь-яке підвищення, але може різко уповільнити процес.

Генерал ВПС США Чарльз Браун: “Нацбезпека США має 5 основних викликів”. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:36 0:00

Форум

Відео - найголовніше

Як політичні погляди поділилися на ліві та праві? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00
XS
SM
MD
LG