Спеціальні потреби

Британці ще не бачать неспростовних доказів смерті Пригожина


Ріші Сунак, прем’єр-міністр Великої Британії
Ріші Сунак, прем’єр-міністр Великої Британії

Американські та британські військові відомства досі залишають невеликий простір для сумнівів щодо загибелі керівника російської приватної військової компанії Вагнер Євгенія Пригожина.

Він вдавався до надзвичайних заходів безпеки. Однак є велика ймовірність того, що він дійсно мертвий.
Британське міністерство оборони

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 25 серпня сказав, що Пригожин «найімовірніше був у літаку», який впав два дні тому під час перельоту з Москви в Петербург.

Ріші Сунак підкреслив, що його уряд «працює з союзниками, аби з’ясувати, що сталося», а також заявив, що «зараз найважливіше, щоб Путін припинив своє незаконне вторгнення в Україну».

Британське міністерство оборони у повідомленні зауважує, що зараз «ще нема неспростовного доказу, що Пригожин був у літаку», як про це повідомили російські державні установи, і підкреслює: «Відомо, що він вдавався до надзвичайних заходів безпеки. Однак є велика ймовірність того, що він дійсно мертвий».

«Смерть Пригожина майже напевно матиме глибоко дестабілізуючі наслідки для групи Вагнер. Його особисті якості, такі як гіперактивність, виняткова зухвалість, прагнення до результатів і надзвичайна жорстокість пронизували Вагнер і навряд чи будь-який наступник зможе з ним зрівнятися», - йдеться у британському повідомленні.

Британські військові також підкреслюють, що «вакуум в керівництві Вагнера був би посилений тим, що разом з Пригожиним напевне загинув також командувач Дмітрій Уткін і начальник постачання Валерій Чекалов».

Напередодні у Вашингтоні речник Пентагону Пет Райдер сказав журналістам, що Пригожин «ймовірно був вбитий», але не вдавався до припущень, як саме це могло статися.

«Наразі у нас немає жодної інформації, щоб вказувати на повідомлення преси, що літак збила якась ракета запущена з землі. Ми вважаємо ту інформацію неточною. Знову ж таки, нічого не вказує, немає інформації, яка б припускала, що була ракета «земля-повітря». Але крім цього, я справді просто не матиму жодної додаткової інформації», - підкреслив військовий речник США 24 серпня.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG