Спеціальні потреби

Україна отримає ще 14 танків Leopard 2 - медіа


Танк Leopard 2, Німеччина, архівне фото. AP Photo/Martin Meissner
Танк Leopard 2, Німеччина, архівне фото. AP Photo/Martin Meissner

Україна отримає ще 14 бойових танків Leopard 2 на мільйони євро від західних партнерів за фінансування Данії та Нідерландів, повідомляє німецьке видання Handelsblatt з посиланням на джерела в НАТО.

Контракти на нове постачання вже підписані, і уряд Німеччини був залучений до переговорів, оскільки повинен погодити експорт військової техніки. Танки будуть поставлені та відремонтовані групою Rheinmetall, до України вони мають прибути до кінця січня, повідомляє Handelsblatt.

Раніше Голос Америки повідомляв, що Сполучені Штати нададуть Україні додаткову військову допомогу на суму до 325 мільйонів доларів США, й пакет включає бронемашини Stryker і Bradley, які можуть замінити ті, які були пошкоджені та знищені під час українського контрнаступу.

А напередодні заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх заявила, що Міністерство оборони США, коли виділяє військову допомогу Україні, передбачають можливі втрати техніки.

"Тут, у Пентагоні, ми завжди будемо передбачати, що будуть пошкодження і втрати обладнання і систем, які були надані українцям. Я не знаю, чи буде заміщення (техніки - ред.) у співвідношенні один до одного, але, як ви бачите, сьогодні оголошення про 40-й пакет допомоги Україні за президентськими повноваженнями є продовженням підтримки України в її боротьбі з росіянами, щоб повернути свою суверенну територію", - зазначила вона.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG