Спеціальні потреби

США додали більше 300 нових заходів до санкційного режиму проти Росії 


Фото для ілюстрації
Фото для ілюстрації

США оголосили про запровадження більше 300 нових санкційних заходів проти осіб та установ, які допомагають Росії ухилятись від санкцій, закуповувати товари для військово-промислового комплексу Росії, а також заходів, спрямованих на зменшення надходжень Росії від продажу енергоресурсів.

В Міністерстві фінансів США підкреслили - заходи втілено в координації з іншими країнами "Групи семи" та міжнародними партнерами.

"Наші колективні зусилля закрили Росії доступ до ключових компонентів, яких потребує її військо і значно обмежили доходи Кремля, які йдуть на його воєнну машину, - заявила міністр фінансів США Дженет Єллен. - Сьогоднішні заходи ще більше затиснуть в лещата здатність Путіна проводити варварське вторгнення і просунуть світові зусилля, щоб зупинити спроби Росії ухилитися від санкцій".

126 осіб та установ, які підпали під нові санкції Міністерства фінансів США мають присутність в 20 юрисдикціях, йдеться в повідомленні відомства. Також Державний департамент США запровадив санкції проти майже 200 осіб, установ і ввів обмеження на користування низкою літаків та човнів.

Міністерство торгівлі США запровадило експортні обмеження додатково проти 71 організації, щоб обмежити доступ Росії до товарів військово-промислового комплексу.

Оголошення прозвучало в перший день саміту лідерів країн "Групи Семи", що відбувається в японському місті Хіросіма. В саміті також планує взяти участь президент України Володимир Зеленський.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG