Спеціальні потреби

Британія: Україна застосувала ракети Storm Shadow


Архівне фото: Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес
Архівне фото: Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес

Міністр оборони Великої Британії підтвердив - Україна застосовувала далекобійні ракети Storm Shadow. Про це Бен Воллес заявив в Лондоні під час спільної прес-конференції з норвезьким міністром оборони Бйорном Арільдом Гремом в четвер. Воллес відмовився розкривати деталі застосування ракет.

"Я можу лише сказати, що їх застосовували після нашого оголошення про передачу Україні, але я не буду вдаватись у подальші деталі", - заявив британський посадовець, повідомляють ЗМІ.

Раніше про те, що Україна застосувала ракети великої дальності Storm Shadow проти російських цілей повідомляв CNN із посиланням на джерела.

Як писав Голос Америки, у четвер, 11 травня Воллес повідомив, що Велика Британія надсилає Україні крилаті ракети далекої дії Storm Shadow.

Storm Shadow – це крилата ракета повітряного базування, призначена вражати високозахищені цілі з відстані до 250 кілометрів. Для порівняння, американські армійські тактичні ракетні системи "земля-земля" (ATACMS) мають дальність 300 кілометрів.

Таким чином, Storm Shadow має радіус дії, щоб завдати глибоких ударів по контрольованій Росією території на сході України. Західний посадовець повідомив CNN, що Лондон отримав запевнення від українського уряду, що ці ракети будуть використовувати лише в межах суверенної території України, а не всередині Росії. Об'єднане Королівство, США, а також більшість країн світу вважають Крим суверенною територією України, незаконно анексованою Росією.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG