Спеціальні потреби

Греція надасть Україні більше артилерії і боєприпасів, але не танки


Міністр оборони України Олексій Резніков в Греції
Міністр оборони України Олексій Резніков в Греції

Греція пообіцяла міністру оборони України Олексію Резнікову надавати військову допомогу Україні «стільки, скільки буде потрібно», але в певних межах, щоб зберігати більшу частину озброєння радянських часів, а також танки німецького виробництва Leopard для власних оборонних потреб.

Такі обіцянки прозвучали під час візиту міністра до Афін, - інформує агенція АР.

Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

Серед пообіцяного - більше поставок артилерії та боєприпасів до стрілецької зброї, додаткові бойові машини піхоти БМП, а також доступ до грецьких госпіталів для поранених військовослужбовців України та інструктори для українських сил спеціального призначення і танкістів.

За інформацією АР, Росія десятиліттями була постачальником озброєння Греції, у тому числі конкретного щодо зенітно-ракетної системи С-300.

“Греція надаватиме всіляку підтримку Україні на цьому дуже важливому, вирішальному етапі війни”, — заявив міністр оборони Греції Нікос Панагіотопулос під час спільного виступу з Резніковим.

Натомість напередодні візиту під час виступу у парламенті Греції Панагіотопулос наголосив, що Греція не надаватиме жодної військової допомоги, яка могла б поставити під загрозу її власну оборону.

Танки німецького виробництва Leopard, зазначив міністр, не можуть бути надані, - цитує посадовця АР.

В статті використано матеріал АР

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG