Спеціальні потреби

Польща каже про виявлення шпигунів, які відстежували постачання зброї Україні


Польський інструктор з українськими солдатами під час навчання на німецьких танках Leopard 2 на території Польщі. 13 лютого 2023 р.
Польський інструктор з українськими солдатами під час навчання на німецьких танках Leopard 2 на території Польщі. 13 лютого 2023 р.

Польський міністр оборони Маріуш Блащак підтвердив повідомлення про розкриття мережі шпигунів, які працювали на території Польщі на російську розвідку.

Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram.

Загроза була реальною.
Польський міністр оборони

Після російського лютневого вторгнення в Україну Польща стала одним з найбільших донорів допомоги українцям, а також важливим осередком навчання українських військових і транзиту західної військової і гуманітарної допомоги на українську територію.

«Очевидно, що то була шпигунська група, яка збирала інформацію на користь тих, хто напав на Україну, вчиняючи воєнні злочини», - сказав міністр в інтерв’ю польському національному радіо 16 березня, підкресливши, що «загроза була реальною».

Польські урядовці обіцяють оприлюднити згодом більше інформації.

Напередодні комерційна польська радіостанція RMF повідомила, що польські спецслужби заарештували шість осіб, яких підозрюють у плануванні актів саботажу.

Згідно з повідомленням RMF затримані використовували приховані камери на важливих залізничних вузлах переважно на півдні Польщі, де вона межує з Україною.

Зокрема згадано про камери спостереження виявлені поблизу летовища Жешув-Ясьонка, куди прилітають літаки, зокрема зі США і інших країн, з західною зброєю для подальшого транспортування в Україну.

Впродовж минулого року польська служба безпеки ABW затримала низку людей, звинувачених у шпигунстві.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG