Спеціальні потреби

Бен Воллес: війна ще триватиме щонайменше рік


Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес

Міністр оборони Великої Британії ствердно відповів на питання, чи "будемо ми говорити про війну, що триває, і через рік". "Гадаю, так", - сказав Бен Воллес в інтерв'ю журналісту LBC Ніку Феррарі у четвер.

Воллес назвав "м'ясорубкою" підхід Росії до свого війська. "Росія показує повну зневагу не лише до життів людей в Україні, але і до власних військових, - заявив він. - Зараз, через 12 місяців [з початку повномасштабного вторгнення] 188 000 російських солдатів загинули, чи зазнали поранень в результаті цього катастрофічного прорахунку та агресії президента Путіна. Коли хтось перетинає межу і вважає, що так можна ставитись до власних людей і фактично перетворює власне військо на м'ясорубку, не думаю, що він зупиниться".

Воллес зауважив, що Росія не змогла досягнути своїх цілей в Україні, а Путін знищив репутацію власної армії. "Навіть китайці ставляться до нього, як до дядька, якого варто соромитись. Вони справді не хочуть з ним розмовляти", - додав Воллес.

Україна отримує оборонну допомогу від десятків країн, включаючи членів НАТО. Хоча країни НАТО не вступлять у війну, країні можуть надати більше допомоги, включаючи обладнання військово-повітряних сил або літаки Міг, заявив посадовець.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG