Спеціальні потреби

Зеленський: візит Байдена до України "був би важливим сигналом". Білий дім не повідомляв про такі плани


Президенти України Володимир Зеленський і США Джо Байден у Білому дому, 21 грудня 2022, in Washington. AP Photo/Patrick Semansky
Президенти України Володимир Зеленський і США Джо Байден у Білому дому, 21 грудня 2022, in Washington. AP Photo/Patrick Semansky

Президент Володимир Зеленський повторив запрошення відвідати Україну президенту США Джо Байдену, який перебуватиме з візитом у Польщі 20-22 лютого.

Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram.

У відповідь на запитання CNN, чи планує він найближчим часом зустрітися з главою Білого дому, Зеленський сказав: "Ми з президентом Байденом періодично зустрічаємось. Ви знаєте, що ми запросили президента. Я думаю, він буде радий відвідати Україну, якщо буде можливість. Це було б важливим сигналом для підтримки нашого народу".

"Тим не менш сьогодні існують різні способи спілкування з президентом США, – додав Зеленський. - Ми вдячні їм за величезну допомогу".

Днями представник Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі заявив, що для президента Байдена надзвичайно важливий візит до Польщі, приурочений до перших роковин широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. Зокрема американський лідер спільно з польським президентом Дудою говоритимуть про важливість єдності НАТО і продовження підтримки України.

Іще до офіційного підтвердження візиту Байдена до Польщі сам президент заявив журналістам: "Є можливість, що я можу поїхати до Польщі, але це все". Про візит до України Білий дім не повідомляв.

При цьому у Білому домі повідомляли, що президент Байден також виступить із промовою напередодні 24 лютого, і це буде "сильне послання", "не лише від Сполучених Штатів, а й міжнародного співтовариства" про підтримку України в "наступні тижні та місяці, які будуть важкими та критичними".

У березні 2022 Джо Байден після низки самітів у Брюсселі прибув до Польщі на знак підтримки України. А торік у травні перша леді Джилл Байден здійснила неанонсований візит до Ужгорода, де зустрілась з першою леді Оленою Зеленською.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG