Спеціальні потреби

Блінкен назвав умову досягнення миру в Україні - NPR


Держсекретар США Ентоні Блінкен. Архівне фото
Держсекретар США Ентоні Блінкен. Архівне фото

Мир в Україні має бути справедливим, тривким і поважати територіальну цілісність країни, заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, коментуючи умови для досягнення миру у війні Росії проти України.

Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram.

"Ніхто не хоче миру більше і швидше, ніж народ України, - сказав Блінкен в інтерв'ю NPR, опублікованому в середу, - бо саме він страждає від агресії. Однак мир має бути справедливим і тривким. Він має відображувати принципи Статуту ООН, які поважають територіальну цілісність України".

Блінкен додав, що попри поразки, Путін продовжує намагатись стерти Україну з мапи і підкорити її Росії.

Головний дипломат США також описав зусилля, яких США докладали, щоб запобігти війні, включаючи дипломатію з Росією: але відзначив: "Навіть в цей час, ми тихо забезпечували, щоб Україна має необхідні знаряддя, зброю, щоб протидіяти" вторгненню".

"Ми намагаємось забезпечити, що зі зміною ситуації на полі бою, ми можемо адаптуватись", - додав він.

Вже майже рік триває повномасштабне вторгнення Росії до України. Більше 50 країн координують безпекову допомогу Україні в рамках Координаційної групи з безпекової допомоги Україні у форматі "Рамштайн". Дев'яте засідання групи відбулось цього тижня в Брюсселі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG