Спеціальні потреби

Байден відвідає Польщу перед роковинами повномасштабної війни РФ в Україні


Архівне фото: Президент США Джо Байден
Архівне фото: Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден планує відвідати Польщу перед роковинами повномасштабного вторгнення Росії до України.

Про це під час брифінгу для преси оголосила речниця Білого дому Карін Жан-Пʼєр. Під час поїздки Байден планує виступити з промовою до роковин "російського жорстокого та неспровокованого вторгнення до України" Він говоритиме про те, "як Сполучені Штати консолідували підтримку для України, в той час, як українці захищають свободу та демократію, а також те, що ми продовжимо підтримувати народ України стільки, скільки потрібно", додала речниця.

Така поїздка, на думку оглядачів, може дати можливість Байдену особисто сприяти більшій єдності американсько-європейського альянсу, що надає військову, гуманітарну та фінансову допомогу Україні.

Байден наголосив на важливості цієї єдності, коли 25 січня оголосив, що США надішлють Україні 31 танк Abrams.

Як писав «Голос Америки», про те, що можливість візиту президента США Джо Байдена обговорювалася з американською стороною, повідомив минулого тижня голова Бюро міжнародної політики у канцелярії президента Польщі Марцин Пшидач після зустрічі у Вашингтоні з заступницею Держсекретаря США Венді Шерман та радником Білого дому з нацбезпеки Джейком Салліваном.

Польща є одним з найбільших донорів військової допомоги Україні, також ця країна прийняла мільйони українських біженців, в основному жінок і дітей, які покинули Україну після початку російського широкомасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG