Спеціальні потреби

Міністр оборони Німеччини скоро приїде в Україну - Bild am Sonntag


Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус
Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус

Новий очільник Міноборони Німеччини Борис Пісторіус скоро приїде до України. Про це він сказав виданню Bild am Sonntag в інтерв’ю, опублікованому в неділю.

«Безперечно те, що незабаром я поїду в Україну. Ймовірно, навіть протягом наступних чотирьох тижнів», - сказав міністр.

Він також зазначив, що Німеччина веде дуже тісний діалог щодо надання Україні танків Leopard, насамперед зі США.

Пісторіус також сказав Bild am Sonntag, що прагнутиме, щоб німецька армія взяла на себе провідну роль у Європейському Союзі.

«Німеччина є найбільшою економікою в Європі, тому нашою метою також має бути мати найсильнішу та найкраще оснащену армію в ЄС», — сказав він виданню.

Як повідомляв Голос Америки, в п'ятницю під головуванням США відбулось восьме засідання Контактної групи з питань оборони України. В засіданні, що пройшло на базі Рамштайн в Німеччині, взяли участь близько 50 країн.

І хоча оголошень про надання танків на засіданні не прозвучало, Україна отримала "позитивний прорив" у цій темі, розповів міністр оборони України Олексій Резніков у ексклюзивному інтерв'ю очільнику Української служби Голосу Америки Русланові Петричці.

Президент США Джо Байден запевнив, що Україна отримає всю необхідну допомогу. Так Байден відреагував на питання стосовно того, чи підтримує він надання німецьких танків Leopard Німеччиною та іншими країнами, включаючи Польщу.

"Україна отримає всю необхідну допомогу", - сказав Байден у відповідь на питання, яке журналіст вигукнув під час події в Білому домі в п'ятницю.

У суботу, 21 січня, міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви закликали Німеччину чимшвидше надати Україні танки Leopard.

В матеріалі використані джерела Bild am Sonntag

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

XS
SM
MD
LG