Спеціальні потреби

У світі вшановують пам'ять колишнього Папи Бенедикта 


Архівне фото 2014 року: папа Бенедикт XVI на площі Св. Петра
Архівне фото 2014 року: папа Бенедикт XVI на площі Св. Петра

Колишній Папа Римський Бенедикт XVI помер 31 грудня у віці 95 років. Він очолював католицьку церкву з 19 квітня 2005 року до 28 лютого 2013 року, коли пішов у відставку.

Світові лідери вшановують пам'ять Папи Бенедикта. Президентка Європарламенту Роберта Мецола згадує цитату Папи у своєму твіті: "Не бійтеся ні світу, ні майбутнього, ні власної слабкості".

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак висловив жаль через смерть Бенедикта XVI і написав у твіті, що колишній Папа "був видатним теологом, чий візит до Великої Британії в 2010 році став історичним моментом, як для католиків та і для некатоликів в нашій країні".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц згадав про німецьке походження колишнього Папи і заявив у твіті, що "Benedict XVI був особливим лідером церкви для багатьох, не лише в цій країні".

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді вказав, що його "думки з мільйонами у світі, хто оплакує смерть" Бенедикта, якого пам'ятатимуть за "визначне служіння суспільству".

Церемонія поховання колишнього Папи відбудеться 5 січня на площі Св. Петра, повідомили у Ватикані.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG