Спеціальні потреби

Сили спецоперацій США вперше продемонстрували ракетні можливості "Швидкий дракон" поблизу Росії


Архівне фото: Літак MC-130J
Архівне фото: Літак MC-130J

Два літаки сил спецоперацій США вперше провели демонстрацію системи "Швидкий дракон" в Європі. Система дозволяє використовувати вантажні літаки, на противагу бомбардувальникам, для доставки крилатих ракет "повітря-земля".

Розміщення відбулось 9 листопада в рамках навчань НАТО в Норвегії. "Це легко експортувати нашим партнерам та союзникам у світі, які можливо хочуть збільшити використання своїх військово-повітряних сил, - заявив генерал-лейтенант Джим Сліф, повідомляє оборонне видання ВПС США. - Коли ми дивимось на можливості партнерів, ми бачимо, що багато партнерів у світі не мають важких платформ для бомбардувальників, які б традиційно переміщували такі види снарядів, але у них багато С-130 по світу".

Демонстрація відбулась неподалік Росії, каже в коментарі американському оборонному виданню Stars and Stripes лейт-полк. Сил спеціальних операцій США в Європі Лоренс Мельнікофф.

"Це розміщення в наближенні до Росії. Ми навмисно намагаємося бути провокативними без ескалації, - вказав військовий. - Ми намагаємось стримати російську агресивну експансіоністську поведінку, показуючи збільшені можливості союзників".

Мельнікофф сказав виданню, що такі операції, а також подібні операції з доставки HIMARS літаками в країнах Балтії та в Румунії можуть ускладнити Росії планування ударів у випадку найгіршого сценарію, якщо Росія може націлитись на військові бази в Європі.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG