Спеціальні потреби

"Українці продовжать повертати відібрані землі. Ми продовжуватимемо їх підтримувати" - Блінкен


"Україна має абсолютне право захищати себе на всій своїй території, і це включає повернення територій, які були незаконно захоплені Росією", - наголосив Державний секретар США Ентоні Блінкен
"Україна має абсолютне право захищати себе на всій своїй території, і це включає повернення територій, які були незаконно захоплені Росією", - наголосив Державний секретар США Ентоні Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен підкреслив, що Вашингтон готовий накладати нові суворі санкції за анексію окупованих росіянами частин України, де проводились фіктивні, не визнані міжнародною спільнотою "референдуми".

українці дуже ефективно використовують обладнання, зброю, яку ми та багато інших країн надаємо

"Важливо пам’ятати, що тут відбувається. Росія вторглася в Україну, захопила територію, і втілює там диявольський задум: висилає місцеве населення, часто через ці фільтраційні центри, звідки людей можуть або депортувати до Росії, або в інші місця в Україні, або вони просто зникають. Потім вони завозять росіян, встановлюють маріонеткові уряди, а потім проводять «референдуми», результати яких так чи інак підроблюють, щоби потім заявити, що ця територія належить Росії шляхом анексії", - заявив Блінкен.

Держсекретар підкреслив, що США ніколи не визнають результати цих псевдореферендумів.

"І я також чітко казав, що Україна має абсолютне право захищати себе на всій своїй території, і це включає повернення територій, які були незаконно захоплені Росією у той чи інший спосіб. І українці дуже ефективно використовують обладнання, зброю, яку ми та багато інших країн надаємо, аби досягнути саме цього, і ми бачили це на північному сході України та бачимо також на півдні", - сказав Блінкен.

Україна має абсолютне право захищати себе на всій своїй території

"Українці продовжуватимуть робити те, що їм потрібно, щоб повернути відібрані у них землі. Ми продовжуватимемо підтримувати їх у цих зусиллях", - додав держсекретар США.

Тим часом речник Пентагону Пет Райдер заявив, що "проведення цих псевдореферендумів – це спроба змінити наратив і відволікти увагу від факту, що вони [росіяни - ред.] не в змозі досягнути своїх цілей".

"Попри це, нічого не вказує на те, що вони готові припинити бойові дії найближчим часом. Як ми вже казали, Росія може завершити цей конфлікт хоч завтра. Але до того, ми будемо продовжувати підтримувати Україну у їхній боротьбі за захист своєї країни і їхньої суверенної території", - сказав Райдер.

Ці екстремальні заходи лише підкреслюють слабкість Путіна на світовій арені та його відчайдушні спроби вчепитися за владу

Тим часом, Міжнародний республіканський інститут у Вашингтоні оприлюднив нову заяву із засудженням російської війни, нелегітимних "референдумів", масової мобілізації та ядерних погроз Кремля.

"Ці екстремальні заходи лише підкреслюють слабкість Путіна на світовій арені та його відчайдушні спроби вчепитися за владу. Нещодавні знахідки масових поховань не тільки виявили рештки закатованих невинних жертв, вони також викрили справжній характер огидного режиму в Москві, об’єднавши більшу частину світу в протистоянні цій несправедливій війні", - підкреслили представники організації.

Як США реагують на ядерний шантаж Путіна та псевдореферендуми. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:11 0:00

У вівторок заступник секретаря Радбезу Росії Дмитро Медведєв заявив, що Росія "має право" використати ядерну зброю проти України, а Захід "проковтне використання будь-якої зброї в нинішньому конфлікті".

Зараз ми не бачимо жодних причин коригувати нашу власну ядерну позицію

Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заявляла, що США не бачать готовності Росії застосовувати ядерну зброю, але погрози з Кремля сприймають дуже серйозно. "Зараз ми не бачимо жодних причин коригувати нашу власну ядерну позицію", - сказала вона.

Також "Голос Америки" повідомляв, що сьогодні ввечері Сенат Конгресу США може проголосувати за новий проект короткотермінового федерального бюджету, де, зокрема, закладено додаткові 12,3 мільярдів доларів допомоги для України у відповідь на запит адміністрації президента США Джо Байдена.

Дивіться також: "Голос Америки" в Ізюмі

Голос Америки в Ізюмі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG