Спеціальні потреби

Байден просить Конгрес схвалити $ 11,7 млрд нової допомоги Україні- ЗМІ


Будівля американського Конгресу
Будівля американського Конгресу

Президент США Джо Байден звернувся до американського Конгресу із запитом про надання додаткових 11,7 млрд дол для фінансування допомоги Україні, повідомляють ЗМІ на основі інформації від американських посадовців.

Кошти включають 7,2 млрд дол на військові потреби, 4,5 млрд - на економічну підтримку.

Ще 2 мільярди доларів адміністрація США планує спрямувати на стабілізацію цін на енергоресурси. 1,5 млрд дол, згідно із запитом, піде на закупівлю урану для американських атомних електростанцій у випадку скорочення поставок з Росії, а також 500 млн дол - на поповнення стратегічного нафтового резерву США, пише The Hill.

Ці кошти виділяються на додаток до 40 млрд дол, які Конгрес схвалив в травні. Згідно з інформацією посадовця США, три чверті цих коштів вже було виділено, або передано.

"Ми скликали світ на підтримку народу України у захисті демократії і ми не можемо дозволити, щоб цей потік зупинився", - наводить NPR слова американського посадовця.

Запит на додаткову підтримку України подано в рамках пакету витрат обсягом 47,1 млрд дол, який включає видатки на подолання COVID-19, спалаху мапвячої віспи а також реагування на надзвичайні ситуації в Кентуккі, Луїзіані, Каліфорнії. Якщо Конгрес схвалить цей пакет, кошти будуть доступними після закінчення поточного бюджетного року у США, 30 вересня.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG