Спеціальні потреби

"На поставки газу з Росії не можна покладатись" - міністр економіки Німеччини 


"Газпром" у середу припинив постачання газу до Європи через трубопровід "Північний потік-1"
"Газпром" у середу припинив постачання газу до Європи через трубопровід "Північний потік-1"

Російська компанія "Газпром" відключила єдину працюючу турбіну на компресорній станції трубопроводу "Північний потік-1", який йде з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря.

"Газпром" вказує на технічну необхідність 3-денної зупинки для регулярного ремонту, однак голова німецької Федеральної агенції мереж Клаус Мюллер заявив, що такий ремонт є "незрозумілим" і звинуватив Москву в спробах покарати Берлін за підтримку України.

Міністр економіки Німеччини Роберт Габек заявив пресі у четвер, що Німеччина не може покладатись на поставки газу з Росії, повідомляє Market Insider.

"Ми не повинні розраховувати на надходження газу через "Північний потік-1" взимку, - вказав він. - Я очікую, що ми не можемо покладатись на Росію, або "Газпром" жодним чином, решта - просто спекуляції".

Габек також зазначив, що наразі міністерство не веде прямих перемовин з "Газпромом".

Як повідомив Габек виданню Der Spiegel, німецькі газосховища наповнюються швидше, ніж очікувалось, і вже заповнені на 80%, що зменшує загрозу кризи взимку. Німеччина змогла залучити інші джерела енергопоставок, на тлі обмежень газопостачання з Росії, і в серпні російський газ становив лише 10% від газоспоживання Німеччини, йдеться в статті, опублікованій в неділю.

Новина призвела до найбільшого падіння цін на газ в Європі з березня, повідомляє Bloomberg.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

Підсумки візиту держсекретаря Блінкена до Києва. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00
XS
SM
MD
LG