Спеціальні потреби

Ще 4 HIMARS. У Вашингтоні оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 400 млн доларів


Американська ракетна установка M142 HIMARS припаркована на асфальті під час авіашоу Dubai Airshow 2021 в еміраті Перської затоки, 15 листопада 2021 року. Giuseppe CACACE / AFP
Американська ракетна установка M142 HIMARS припаркована на асфальті під час авіашоу Dubai Airshow 2021 в еміраті Перської затоки, 15 листопада 2021 року. Giuseppe CACACE / AFP

Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на 400 мільйонів доларів, в якій входитимуть 4 високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS, боєприпаси до них, інші артилерійські боєприпаси, тактичні транспортні засоби, підривні боєприпаси, контрбатарейні РЛС та запчастини.

Про це повідомляє кореспондент «Голосу Америки» Джефф Селдін, відповідно до інформації, наданої журналістам у п’ятницю, 8 липня, двома високопоставленими чиновниками Міністерства оборони на умовах анонімності, відповідно до правил, встановлених Пентагоном.

За інформацією високопосадовця Пентагону, вже понад ста українських військовослужбовців отримали навчання із керування системами HIMARS.

"Ці [системи зброї] є точними, - сказав представник міністерства оборони США. - Ми очікуємо, що вони будуть використані українцями з великим ефектом, враховуючи їхній успіх досі," – сказав один із високопосадовців Пентагону.

«Ми знаємо, що вони переслідують цілі, які мають серйозний вплив на полі бою», - сказав він про використання українцями HIMARS.

За його словами, великим елементом надання нового пакету допомоги є те, що у США хочуть дати росіянам знати, що «українці зможуть продовжувати боротьбу».

Міністр оборони США, за словами представника Пентагону, високого оцінив майстерні маневри українців у перешкоджанні російському просуванню. У Пентагоні зауважили, що за свої успіхи в Луганській області росіянам довелося платити високу ціну, а українці в окремих місцях ведуть ефективний контрнаступ, повідомляє кореспондент «Голосу Америки».

У Пентагон вважають, що заяви росіян про успіх часто є перебільшені, а їхнє повідомлення про знищення «будь-якого з 8 HIMARS, які вже знаходяться в Україні, є неправдивими».

Бої на Донбасі важкі, сказав один із представників Пентагону, але у США не бачать, аби Росія здобувала там перемогу.

До надання цього пакету, який є вже п’ятнадцятим вилученням обладнання зі складів Міністерства оборони України з серпня 2021 року, Сполучені Штати виділили близько 7,6 мільярдів доларів США на безпекову допомогу Україні з початку правління адміністрації Байдена, включаючи приблизно 6,9 мільярдів доларів з початку неспровокованого вторгнення Росії 24 лютого, повідомляє Пентагон.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG