Спеціальні потреби

35 країн вимагають виключити Росію та Білорусь з міжнародного спорту


Команда Білорусі на Олімпійських іграх 2022 року
Команда Білорусі на Олімпійських іграх 2022 року

Міністри спорту 35 країн закликали міжнародні спортивні федерації призупинити членство Росії та Білорусі, через російське вторгнення до України і роль, яку в ньому відіграє Білорусь. Відповідну заяву опублікувало польське Міністерство спорту.

Посадовці також закликали зняти із впливових міжнародних посад в спортивних організаціях осіб, пов'язаних з держустановами Росії та Білорусі та припинити угоди про показ подій федерацій на телебаченні цих країн.

«Ми вимагаємо призупинення членства російських і білоруських спортивних союзів у міжнародних федераціях, усунення представників цих країн із керівних органів міжнародних федерацій, а також призупинення трансляції міжнародних спортивних заходів у Росії», — сказав польський міністр спорту Каміль Бортничук під час прес-брифінгу в суботу.

До заклику приєднались 25 з 27 країн ЄС, США, Канада, Велика Британія, Норвегія, Південна Корея, Нова Зеландія, Ісландія, Ліхтенштейн та Японія.

В березні подібну спільну позицію озвучили 37 країн. З початку повномасштабної російської агресії проти України, російські спортсмени фактично виключені з міжнародного спорту, а Міжнародний олімпійський комітет назвав вторгнення порушенням олімпійського перемир'я, повідомляє видання InsideTheGames.

У відповідь на заклик МОК, переважна кількість міжнародних федерацій виключили російських та білоруських спортсменів із змагань. Вони можуть змагатись під нейтральним прапором в деяких видах спорту.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG