Спеціальні потреби

Російській уряд намагається тримати свій народ в темряві щодо своїх звірств проти народу України – Блінкен


.Державний сектеар США Ентоні Блінкен
.Державний сектеар США Ентоні Блінкен

«Забагато російських громадян перебувають на гратами за «злочини» висловлювання правди про дії свого уряду. Ці внутрішні репресії відбуваються у той час, коли Кремль веде неспровоковану та невиправдану війну проти суверенної сусідньої держави. Російський уряд намагається тримати своїх громадян у темряві щодо звірств, які він чинить проти народу України», - йдеться у заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена з нагоди національного дня РФ 12 червня.

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс у день РФ побажав їй поразки у війні проти України.

«Бажаю поразки в агресивній війні проти України, відмови від імперських амбіцій і побудови сучасної, демократичної та правової держави», – написав голова МЗС Латвії у твітері з хештегом «День Росії 2022».

Тим часом, як повідомляє Радіо Свобода, у десятках міст у різних країнах світу 12 червня відбудуться вуличні акції проти російської агресії в Україні.

Акції зазвичай пройдуть біля російських посольств або на центральних площах міст. Активісти зберуться, зокрема, в Єревані, Відні, Празі, Гельсінкі, Тбілісі, Парижі, Берліні, Лондоні, Вашингтоні - і ще в десятках міст.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG