Спеціальні потреби

Війна в Україні має стати стратегічною поразкою Кремля і уроком для тих, хто хоче його наслідувати - Блінкен в Сенаті США


Держсекретар США Ентоні Блінкен 
Держсекретар США Ентоні Блінкен 

Держсекретар США Ентоні Блінкен у виступі перед Комітетом з міжнародних відносин Сенату США наголосив на ролі американської дипломатії в координації міжнародної підтримки України.

"Наша дипломатія збирає союзників та партнерів у світі, щоб доєднатись до нас на підтримку України в оборонній, економічній, гуманітарній сферах, збільшенні витрат Кремля, зміцненні нашої колективної безпеки та оборони та зменшенні глобального впливу війни, включаючи кризи з біженцями та продовольством", - йдеться у вступному слові Блінкена, опублікованому перед слуханнями.

Блінкен, який щойно повернувся з Києва, заявив сенаторам, що місто справило на нього "незабутнє" враження і відзначив, що Київ повертається до більш нормального життя, а Україна "виграла битву за Київ".

Він також повідомив американським законодавцям про початок повернення американських дипломатів до України. Спершу дипломати повернуться до Львова, а потім буде проведено оцінку того, наскільки безпечно повертатись до Києва.

В своїх писльмових свідченнях головний американський дипломат також відзначив, що Путіну не вдалось досягнути поставлених цілей в Україні: він не зміг розділити українців, послабити НАТО, або партнерство США та ЄС, чи ствердити військову міць Росії. "І це не лише завдяки відвазі і стійкості України. Це також завдяки ефективності американській дипломатії", - додав Блінкен.

Надзвичайно важливо забезпечити, щоб війна Росії в Україні стала стратегічною поразкою Кремля і потужним уроком для тих, хто хоче його наслідувати, підкреслив посадовець.

На цих слуханнях Комітет Сенату розглядає бюджетний запит Держдепу а наступний рік.

Відео - найголовніше

МВФ: Важливо, щоб українські біженці повернулись. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:25 0:00
XS
SM
MD
LG