Спеціальні потреби

Світовий банк затвердив понад 700 млн дол допомоги Україні 


Світовий банк залучив 723 млн дол допомоги Україні, повідомляє установа. Зокрема правління Світового банку затвердило додаткову програму екстреної допомоги Україні обсягом 489 млн дол, включаючи 350 млн дол додаткового кредиту та надання гарантій на суму 139 млн дол. Також банк залучив грантове фінансування на 134 млн дол і супутнє фінансування обсягом 100 млн дол.

Допомога покликана допомогти із виплатами зарплат медпрацівникам, виплатою пенсій та фінансуванням соціальних програм для вразливих верств населення, повідомили в банку.

"Група Світового банку вживає швидких дій задля підтримки України та її народу перед лицем насильства і значної шкоди, якої завдає російске вторгнення, - заявив президент Світового банку Девід Мальпасс. - Група Світового банку підтримує народ України та регіону".

Мальпасс додав, що цей крок є першим у допомозі з подолання економічного впливу кризи.

Цю програму Світового банку фінансово підтримали Нідерланди та Швеція. Також до трастового фонду, що збирає кошти на підтримку України вже долучились такі країни як Велика Британія, Данія, Латвія, Литва та Ісландія. Японія також надає кошти для фінансування супутніх програм, мовиться у повідомленні.

Цього тижня МВФ також може розглянути екстрене фінансування для України обсягом 1,4 млрд дол, йдеться в заяві МВФ робочого рівня.

4 березня Європейський інвестиційний банк схвалив надання 668 млн євро фінансової підтримки України. Фінансування покликане допомогти із закупівлею їжі, медичних запасів та палива. Члени правління банку одноголосно засудили російську агресію проти України.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG