Спеціальні потреби

Республіканські законодавці мають законопроєкт про викладання у школах історії комунізму


Конгресвумен Марія Салазар
Конгресвумен Марія Салазар

Республіканці в Палаті представників Конгресу США представили законопроєкт, який заохочує школи включати до навчальних програм історію комунізму. Документ представила на пресконференції представниця Флориди Марія Салазар, яка народилася в сімʼї кубинських емігрантів, його розробляли 60 членів палати.

За словами Салазар, третина представників покоління Z, які народилися в період з 1997 до 2012 року, прихильно ставляться до комунізму, а понад 40 відсотків міленіалів «кажуть, що мало знають про марксизм». Депутат вважає, що школи мають надати більше знань предмета.

«Правда в тому, що комунізм – це рак, - заявила Салазар. – Єдина рівність, що забезпечує комунізм, – це бути однаково бідними, однаково голодними, однаково пригніченими та однаково висланими».

Однією із ініціаторів законопроекту є іммігрантка з України конгресвумен Вікторія Спарц. «Ми повинні нагадувати нашим майбутнім поколінням про мільйони життів, знищених комунізмом по всьому світові та про важливість бути пильними, щоб зберігати нашу Республіку вільною та сильною», - написала конгресвумен у спільній заяві законодавців, розміщеній на сайті Салазар.

«Американські учні мають знати про радянські ГУЛАГи... де Сталін навмисно морив голодом 3,5 мільйона українців, - заявив конгресмен Ден Креншоу з Техасу (цитата за «Голосом Америки»). – Вони повинні знати про культурну революцію Мао, внаслідок якої загинули десятки мільйонів китайців, вони повинні знати про сучасне рабство, в якому просто зараз живуть мусульмани-уйгури».

За його словами, законопроєкт має гарантувати, що комунізм «залишиться на звалищі історії – там, де йому і місце». «Школярі повинні знати, що означає футболка з портретом Че Гевари, яку носить їхній однокласник», – додав він.

В матеріалі використані джерела офіційного сайту конгресвумен Марії Салазар.

Читайте також: “Нинішній режим у Росії - це реінкарнація режиму Сталіна”, - Мирослав Маринович"

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG