Спеціальні потреби

Расова справедливість – пріоритет адміністрації Байдена – Блінкен з нагоди Міжнародного дня осіб африканського походження


Держсекретар США Ентоні Блінкен виступив із заявою з нагоди Міжнародного дня осіб африканського походження, який вперше відзначається в цьому році.

«Цей день був заснований для того, щоб відзначити видатний внесок африканців і представників африканської діаспори в усьому світі, і дає можливість зосередити увагу на ліквідації всіх форм дискримінації по відношенню до осіб африканського походження. Сполучені Штати продовжують підтримувати Міжнародне десятиріччя осіб африканського походження, прагнучи реалізації наших спільних цілей визнання, справедливості і розвитку», - сказав Блінкен.

«Ця адміністрація зробила расову справедливість і рівність першочерговим завданням, яке здійснюється через різні федеральні урядові установи, політичні ініціативи і програми, в тому числі по лінії ООН. Сполучені Штати рішуче підтримують створення Постійного форуму ООН для осіб африканського походження. Ми повинні дістатися до першопричин проблем і боротися зі структурним расизмом, при цьому визнаючи суміжні питання, пов'язані з статтю, гендерною ідентичністю, сексуальною орієнтацією, фізичною неспроможністю, етнічною приналежністю, релігією і національним походженням», - додав він.

«Вшановуючи внесок осіб африканського походження в усьому світі і в Сполучених Штатах, ми також згадуємо сумну дату - Міжнародний день пам'яті про работоргівлю і її скасування, яка відзначається 23 серпня. Тільки пам'ятаючи про болючі події минулого і не ухиляючись від нинішніх зобов'язань по боротьбі з системним расизмом, ми зможемо побудувати краще майбутнє. Сьогодні Державний департамент шанує гідність, рівність і внесок всіх осіб африканського походження в Сполучених Штатах і в спільнотах по всьому світу».

Читайте також: "Тривалість життя у США знизилася через пандемію"

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG