Спеціальні потреби

Три чверті американців вважають, що виведення військ США з Афганістану відбувається погано – опитування


Близько три чверті американців кажуть, що виведення американських військ з Афганістану було здійснено погано, згідно з оприлюдненим у неділю опитуванням, проведеним CBS News – YouGov.

При чому, 44% американців сказали, що виведення було здійснено «дуже погано», 30% - «досить погано», пише видання The Hill.

Дві третини опитуваних вважають, що президент Байден не мав чіткого плану евакуації американців з Афганістану. 62% респондентів вважають, що Байден несе певну чи велику частку відповідальності за отримання Талібаном контролю над Афганістаном. 50% вважають, що цю відповідальність несе колишній президент Трамп.

Згідно з цим же опитуванням, половина американців схвалюють виконання Байденом своїх президентських обов'язків, половина каже, що він з ними не справляється.

Разом з тим 86 % опитаних заявили, що відповідальність за втрату контролю над країною Талібану - за афганським урядом.

60% респондентів сказали, що рівень загрози США із приходом до влади Талібану збільшиться, 36% вважають, що рівень загрози не зміниться. Більшість опитаних сказали, що США не роблять достатньо для афганців, які намагаються втекти від талібів.

Опитування було проведено серед 2142 дорослих американців віком з 18 до 20 серпня. Статистична похибка складає 2,3%.

В матеріалі використані джерела The Hill та CBS News – YouGov.

Читайте також: "США використають 18 літаків комерційних компаній для перевезення евакуайованих з Афганістану"

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG