Спеціальні потреби

ЄС може ввести санкції проти хімічної промисловості Білорусі - Bloomberg


Євросоюз планує до червня ввести новий пакет економічних санкцій проти Білорусі, через насильницьке приземлення літака авіаліній Ryanair та арешт Протасевича, повідомляє Bloomberg з посиланням на європейського чиновника, знайомого із ситуацією.

Нові обмеження можуть торкнутися вуглекислого калію, який використовується у якості добрива. Вуглекислий калій становить одну з головних для Білорусі статей експорту. Білорусь задовольняє велику частину попиту на калій країн Європи. Вуглекислий калій є єдиним необмеженим природнім ресурсом Білорусі.

Європейські лідери нині обговорюють «адресні економічні санкції», розповів чиновник. Вони вже працюють над підготовкою механізму запровадження цих санкцій. Калійну промисловість можуть вибрати через те, що в ній найбільш активні державні підприємства, як сказав європейський чиновник. Виробник калію, державне підприємство «Білоруськалій» - один зі світових лідерів з виробництва добрив.

Чиновник також повідомив, що санкції можуть бути введені проти білоруських авіаліній «Белавіа".

Дивіться також: "Нові обмеження та санкції: як обурення діями Лукашенка об’єднало Європу і Америку"

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG