Спеціальні потреби

Директорка Центрів з контролю та профілактики захворювань попередила про загрозу четвертої хвилі пандемії


Рошель Валенськи, директорка CDC
Рошель Валенськи, директорка CDC

Директорка Центрів контролю та профілактики захворювань (CDC) у понеділок попередила про зростання кількості нових випадків коронавірусної інфекції. Вона зауважила, що попри прискорення темпів вакцинації, четверта хвиля пандемії таки може статися, якщо населення припинить вживати заходи безпеки.

"Я збираюся поговорити про постійне відчуття «наближення загибелі». У нас так багато попереду, так багато потенціалу та причин для надії. Але зараз мені страшно», - сказала під час брифінгу в понеділок Рошель Валенськи.

"Ми не можемо дозволити собі розкоші бути бездіяльними», - додала вона.

Кількість заражень на коронавірусну інфекцію у США перевищила 30 мільйонів випадків COVID-19, і вона продовжує зростати.

За словами очільниці CDC, середня кількість нових заражень у тижневий період становила 60 тисяч на день. Ці показники менші, ніш у січні, але спостерігається зростання після певного періоду стагнації.

Валенськи також додала, що кількість госпіталізацій також збільшилась за минулий тиждень – від 4600 середньої кількості нових пацієнтів за добу до 4800.

Вона сказала, що країна пройшла "довгий шлях", отримавши три вакцини і попросила націю продовжувати дотримуватися заходів безпеки та «потриматись ще трохи довше».

Читайте також:15% американців пройшли повну вакцинацію від COVID-19"

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG