Спеціальні потреби

США підтримують Білорусь у боротьбі за демократію, свободу та правосуддя – Держдепартамент


Держсекретар США Ентоні Блінкен
Держсекретар США Ентоні Блінкен

У день солідарності з Білоруссю, що відзначається 7 лютого, Державний департамент США заявив про свою підтримку білоруського народу.

«Ми продовжуємо бути солідарними з народом Білорусі. Ви показали виключну силу та стійкість перед обличчям брутальних репресій. Ми натхнені вашою сміливістю у той час, коли ви виборюєте своє право визначати майбутнє Білорусі», - йдеться в заяві Державного департаменту США.

«Сьогодні і кожного дня ми підтримуємо Білорусь у боротьбі за демократію, свободу та правосуддя. Нас насправді надихнув білоруський народ, який виходить на мирні демонстрації, щоб їх голоси бути почути, щоб реалізувати право визначити своє власне майбутнє».

Наступного тижня виповниться шість місяців з початку протестів проти фальсифікації президентських виборів у Білорусі.

Напередодні Солідарність ЄС з Білоруссю засвідчили у спільній заяві і високий представник СЄ Жозеп Боррель та єврокомісар з питань сусідства та розширення Олівер Вергеї. Представники ЄС закликали владу Білорусі дослухатись до вимог протестувальників щодо демократії, поважати основоположні свободи та права людини.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG