Спеціальні потреби

У США розподілено 14 мільйонів доз вакцини від COVID-19


За даними Центрів з контролю і профілактиці захворювань, 4,2 мільйона американців отримали щеплення, хоча в різні райони країни було доставлено понад 13 мільйонів доз вакцини. Штати насилу справляються з цим процесом, не отримавши від федерального уряду майже ніяких вказівок про те, як найкраще доставляти вакцини населенню.

За даними New York Times, в Каліфорнії налічується 25 в'язниць, в кожній з яких зареєстровано більше тисячі випадків COVID-19. При цьому жодна з в'язниць з високим рівнем захворюваності не включена в програму штату з вакцинації ув'язнених. Лідером за кількістю інфікованих стала в'язниця в місті Авенал, де захворіло понад 3500 осіб, повідомляє New York Times. Речниця призначеної судом офіційної особи, що займається ситуацію зі здоров'ям ув'язнених в Каліфорнії, заявила газеті, що штат сфокусував програму вакцинації в тюрмах на тих установах, де «люди піддаються значному ризику зараження або важкої хвороби в зв'язку з коронавірусом».

США, як і раніше, займають перше місце в світі по числу виявлених випадків COVID-19. Університет Джонса Гопкінса повідомив у неділю, що на частку США припадає 20,4 мільйона з 84,3 мільйона хворих в світі.

У США зареєстровано понад 350 тисяч померлих від коронавірусу. За прогнозами органів охорони здоров'я, в найближчі тижні очікується сплеск захворюваності в зв'язку з минулим сезоном свят.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG