Спеціальні потреби

Президент Трамп прийме рішення щодо китайських софтверних компаній найближчими днями – Помпео


Президент Дональд Трамп найближчим часом вживе заходів щодо китайських розробників програмного забезпечення, які передають дані безпосередньо уряду в Пекіні, створюючи загрозу національній безпеці США. Про це повідомив в неділю держсекретар США Майк Помпео.

«Президент Трамп сказав:" Досить ", і ми маємо намір виправити ситуацію, так що в найближчі дні він вживе заходів щодо широкого спектра ризиків для національної безпеки, які представляють програмное забезпечення, пов'язане з Компартією Китаю», - заявив Помпео, виступаючи на каналі Fox News.

Раніше Трамп заявив журналістам на борту президентського літака, що він підпише указ про заборону застосування TikTok в США, починаючи вже віз суботи.

Протягом останніх кількох місяців американські офіційні особи неодноразово заявляли, що TikTok, що належить китайській компанії ByteDance, становить загрозу національній безпеці через те, як вона оброблює персональні данні.

«Вони представляють для американського народу реальну проблему в плані конфіденційних даних, і протягом довгого часу США просто говорили:" Ну ладно, якщо нам це подобається, а компанія заробляє на цьому гроші, ми дозволимо це "», - сказав Помпео.

У відповідь на це ByteDance висловила готовність передати американські операції TikTok компанії Microsoft в спробі досягти угоди з Білим домом, повідомили Reuters два інформованих джерела в суботу. Ця пропозиція отримала певну підтримку серед союзників президента, в тому числі сенатора-республіканця Ліндсі Грема.

В окремому інтерв'ю в неділю міністр фінансів Стівен Мнучін повідомив, що Комітет з іноземних інвестицій в США, який аналізує наслідки угод з іноземцями для національної безпеки, наразі вивчає це питання.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG