Спеціальні потреби

Трамп не виключає часткове поновлення фінансування ВООЗ


Президент Дональд Трамп заявив в суботу, що його адміністрація розглядає кілька варіантів подальших відносин із Всесвітньою організацією охорони здоров'я, зокрема, відновлення сплати внесків до ВООЗ розміром 10% від колишнього рівня виплат.

У своєму твіті американський президент підкреслив, що остаточне рішення поки не ухвалене і що фінансування ВООЗ з боку США, як і раніше, перебуває в замороженому стані.

"Це лише одна з багатьох концепцій, які розглядаються, за якою ми б платили 10% від того, що ми сплачували впродовж багатьох років. Це відповідало б тим значно нижчим внескам, які робить Китай. Остаточне рішення ще не ухвалене", - написав президент США Дональд Трамп у Твітері.

Дональд Трамп призупинив фінансування ВООЗ 14 квітня, звинувативши міжнародну організацію в пропаганді китайської дезінформації про спалах коронавірусу. Тоді президент США заявив, що його адміністрація починає перегляд відносин з ВООЗ.

Керівництво Всесвітньої організації здоров'я назвало претензії президента США несправедливими.

Пекін, у свою чергу, наполягає на тому, що інформація про спалах коронавірусу в Ухані надається китайською владою «прозоро і відкрито».

У п'ятницю телеканал Fox News повідомив, що має в своєму розпорядженні проект листа, де мовиться, що Трамп готовий відновити часткове фінансування ВООЗ, скоротивши його до розміру внеску, який сплачує до бюджету організації Китай.

США були найбільшим донором бюджету ВООЗ. Якщо Вашингтон буде платити внески на рівні Китаю, йдеться в публікації Fox, то нові виплати з боку США складуть приблизно одну десяту від попереднього обсягу фінансування, що становив близько 400 мільйонів доларів на рік.

Дивіться також: Компанія «Біофарма», яка працює в Україні, долучилася до світової ініціативи розробки ліків від Ковід-19

XS
SM
MD
LG