Спеціальні потреби

Гарві Вайнстіна засудили до 23 рокив ув’язнення


Голлівудського продюсера Гарві Вайнстіна в середу засудили до 23 років в'язниці за зѓвалтування і сексуальну наругу.

Вайнстін, якого звинувачували в злочинах сексуального характеру безліч жінок був визнаний винним в зѓвалтуванні жінки в готелі в Нью-Йорку в 2013 році і в примусі іншої жінки до орального сексу в його квартирі в 2006 році. За цими звинуваченнями йому загрожувало позбавлення волі на строк до 29 років.

Обидві жінки, показання яких сприяли винесенню обвинувального вироку, в середу виступили в суді. Сам Вайнстін, який наполягає на тому, що всі сексуальні контакти відбувалися з обопільної згоди, також виголосив промову в суді, зазначивши, що у нього залишилися ліше теплі спогади про обвинувачок. Адвокатка Вайнстіна Донна Ротунно назвала вирок суду “огидним” та “малодушним” та пообіцяла апеляцію.

Звінувачення проти Вайнстіна висунулі понад 100 жінок. Серед них - відомі голівудські зірки. Прокурор Мангеттена Сарйус Венс сказав репортерам, що суддя своїм вироком надіслав месседж, що подібна поведінка - це те, що відтепер будь-який потенційний нападник буде переосмисювати. Суддя підійшов до справи серйозно, так як і мав, і ми вдячні. Черговий суд за подібними звинуваченнями чекає на Вайнстіна в Лос Анджелесі. Дати слухань поки що не призначено.

Дивіться також: Головні пріоритети військової співпраці між Україною та США

Головні пріоритети військової співпраці між Україною та США. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:07 0:00

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG