Спеціальні потреби

МЗС Росії: санкції США не зупинять будівництво "Північного потоку-2"


Nordstream
Nordstream

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що газопроводи «Північний потік-2» і «Турецький потік» будуть введені в експлуатацію, не дивлячись на санкції США.

Як повідомило інформагентство «Інтерфакс» 22 грудня, Лавров заявив, що Росія планує відповісти на нові заходи з боку Вашингтона.

Президент США Дональд Трамп підписав закон, що передбачає введення санкцій проти компаній, які займаються укладанням газопроводу «Північний потік-2». Цей проект, як передбачається, подвоїть обсяги російського газу, що поставляється в Німеччину через газопровід «Північний потік».

Крім того, Лавров заявив про готовність Росії включити важкі ракети «Сармат» і гіперзвукові ракети «Авангард» в договір СНО-3 зі Сполученими Штатами, якщо він буде продовжений. Росія також готова продемонструвати ракету «Сармат» США, заявив Лавров, виступаючи на російському державному телеканалі, повідомляє «Інтерфакс».

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG