Спеціальні потреби

Скорочення військових навчань США і Південної Кореї може бути частиною ядерної угоди з Пхеньяном


Південнокорейські морські піхотинці (архівне фото)
Південнокорейські морські піхотинці (архівне фото)

Закінчення спільних американсько-південнокрейських військових навчань, які розпочалися цього тижня, може бути одним з головних факторів на майбутніх ядерних переговорах з Північною Кореєю.

Як відомо, щорічні спільні навчання були відстрочені, щоб дотриматся мирних традицій під час Олімпійських ігор і скорочення їх масштабів, щоб уможливити переговори про скасування ядерної програми Північної Кореї.

Цьогорічні військові навчання Foal Eagle i Key Resolve будуть подібними до минулих. У них візьме участь понад 23 тисячі американських і 300 тисяч південнокорейських військовослужбовців, які будуть навчатися на полігонах, а також реагувати на симульовану на комп’ютерах ситуацію, що нагадуватиме атаку з боку Північної Кореї.

Однак цього року підкреслюється оборонний характер навчань замість того, щоб підкреслювати заходи проти пхеньянського керівництва, які проводились у минулому. Також не передбачається участі у навчаннях бомбардувальників, що мають можливість застосувати ядерну зброю. Врешті, навчання будуть коротшими. Як підкреслив південнокорейський військовий експерт, навчання будуть скорочені наполовину.

Цього року уряд Південної Кореї рідко згадує про навчання і зосереджує увагу на покращенні міжкорейських відносин. Все це, як здається, є тимчасовими поступками для втримання дипломатичної рушійної сили перед переговорами з Північною Кореєю і Сполученими Штатами про денуклеаризацію Корейського півострова.

Зустріч на найвищому рівні між Південною і Північною Кореями відбудеться 27 квітня.

Дивіться також: Папа Римський попросив миру для України під час його Великоднього послання

Папа Римський попросив миру для України під час його Великоднього послання. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:22 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Відео - найголовніше

Реакції західних експертів на саміт BRICS. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:19 0:00
XS
SM
MD
LG