Спеціальні потреби

Президент Франції Франсуа Олланд подякує трьом американцям за геройство


Троє американців, які зупинили озброєного нападника на швидкісномупотязі, що направлявся у Париж, зустрінуться з президентом Франції Франсуа Олландом у Єлісейському палаці. Громадяни США Спенсер Стоун, Ентоні Седлер та Алек Скарлатос, перебуваючи у відпустці, подорожували потягом Амстердам-Париж. Нападник, пізніше ідентифікований як 25-тилітній Ель Казані, вийшов з туалету, озброєний автоматом Калашнікова, пістолетом Люгера, ножом. Американські туристи повалили його на підлогу та знешкодили. Стоун зазнав ножових поранень та кілька днів перебував у лікарні.

Ель Казані, як повідомляє Ассошіейтед Пресс, перебуває під наглядом служб безпеки з 2014 року. Іспанські правоохоронці кажуть, що уродженець Марокко Казані приєднався до «радикального ісламістського руху» і, можливо, воював у Сирії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG