Спеціальні потреби

Міністр оборони Британії обіцяє більшу військову допомогу Україні


Міністр оборони Великої Британії Майкл Фаллон, ліворуч, і міністр оборони США Ештон Картер, 24 червня 2015 р.
Міністр оборони Великої Британії Майкл Фаллон, ліворуч, і міністр оборони США Ештон Картер, 24 червня 2015 р.

Немає жодних ознак припинення війни в Україні найближчим часом, заявив міністр оборони Великої Британії Майкл Фаллон і пообіцяв посилити військову підготовку українських сил. Про це повідомляє британське видання The Telegraph.

Міністр також сказав, що Велика Британія може направити в Україну більше військових інструкторів, якщо про це попросить Київ, і сказав, що його країна пропонуватиме підтримку доки це буде необхідно.

«Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною тим часом, як її кордони досі під загрозою, і доки її кордони будуть під загрозою, ми будемо продовжувати підтримувати Україну – друга в біді».

Заява Фаллона пролунала під час його відвідин навчань українських військових британськими інструкторами під Києвом. Цей візит відбувся на тлі загострення воєнних дій на Сході України.

75 британських солдатів підвищуватимуть рівень підготовки українських військових у боях в міських умовах, саперній справі та зведенні надійніших укріплень, сказав Феллон. Вони вже провели навчання 1000 українських військових і планують навчити ще 1000 до кінця року.

«Відколи було підписано мирні угоди в Мінську, близько 200 українських солдатів загинули та близько 2000 отримали поранення. Тож це не заморожений конфлікт, і ми не збираємося повертатися до України спиною», – цитує міністра The Telegraph.

XS
SM
MD
LG