Спеціальні потреби

Керрі закликає до врегулювання напруженості у Південно-Китайському морі


США і Китай висловили розбіжності у поглядах на територіальну суперечку в Південно-Китайському морі, але під час візиту американського державного секретаря Джона Керрі у Пекіні обидві країни закликали до кроків для послаблення напруженості.

Китай намиває і розбудовує острови у регіоні Південно-Китайського моря, за який сперечаються кілька країн. Це питання і було одним з головних у переговорах Керрі з посадовцями у Пекіні. Але окрім висловлення розбіжностей сторони не подали ознак поступу у розв’язанні проблеми на переговорах за зачиненими дверима.

«Через міністра закордонних справ я закликав Китай вдатися до дій, які об’єднають усіх задля врегулювання напруженості і збільшення можливості дипломатичного розв’язання», - заявив держсекретар Джон Керрі.

Китай каже, що не збирається зупиняти свою діяльність на островах, але наголошує, що прагне миру і стабільності в регіоні та зацікавлений у свободі мореплавства.

«Наміри Китаю захищати свій суверенітет тверді як скеля і непохитні», - зазначив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї.

Після Китаю Керрі відвідає Південну Корею.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG