Спеціальні потреби

Президент Ємену готовий передати владу своєму заступнику, щоб задовольнити опозицію


Протест з вимогами відставки Салеха в місті Санаа.
Протест з вимогами відставки Салеха в місті Санаа.

У вівторок в Саудівській Аравії президент Ємену Алі Абдулла Салех, який покинув батьківщину після невдалого замаху на його життя, заявив, що готовий передати владу в країні своєму заступнику, якщо такий крок примусить опозицію відмовитись від збройних вуличних акцій.

В Саудівській Аравії Салех проходить лікування від поранень, отриманих в червні внаслідок замаху на його життя.

Його заява пролунала через кілька днів після велелюдних демонстрацій єменців з вимогами відставки президента. Водночас у столиці Ємену, місті Сана, пройшов мітинг на підтримку Салеха.

У вівторок Салех також заявив, що в 2006 році він був близький до відмови від посади, втім народ Ємену попросив його лишитись при владі.

Минулого тижня Салех заявив членам правлячої партії Ємену, що він готовий розглянути план врегулювання ситуації запропоноване Радою співробітництва арабських держав у Перській затоці. План закликає Салеха передати владу віце-президенту.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG