Спеціальні потреби

Путін дестабілізував Україну; Нова холодна війна - Західні ЗМІ


"Чому ніхто не говорить про очевидне : Путін дестабілізував Україну?", - запитує на сторінках "Форбс" Мелік Кайлан.

«Давайте зізнаємось, що ми знову у стані Холодної Війни», - зазначає автор.

Кайлан припускає, можливо Путін та Янукович змовились дестабілізувати ситуацію, можливо із використанням кількох агентів-провокаторів, щоб були жертви – все для того, щоб потім обмежити демократичні свободи. "

"В результаті Україна стане ще одним сателітом Москви", - пише автор.

"Чому США дозволяють цьому відбуватись?", - питає Кайлан.

"Можна винуватити Обаму за нерішучість.... але вирішальний момент настав, коли російські танки в'їхали у Грузію за президента Буша, і Путін побачив, що не послідувало жодної відповіді".

Редактори видання "Блумберг" ще вчора міркували "Як Європа може перемогти Путіна в Україні?".

Ось, що вони надумали:

Європа хоч одного разу має відповісти чітко. Її варіанти зводяться до пресингу, але якщо робити це впевнено, то щось та вийде; Європа має сказати Україні, що цілком її підтримає, щойно країну очолить уряд, який підтримує економічні реформи та верховенство права, а не корупцію та утиски; І вона також має сказати українським лідерам - і уряду, і його бізнес-союзникам - що обраний ними авторитарний шлях, виключає тіснішу економічну співпрацію; Чіткі дії Європи також дадуть сигнал Москві, що Європа готова до напруги у двосторонніх відносин з Росією заради справедливості.

Мрію України про незалежність вчергове розчавлює Москва - пише на сторінках "The Telegraph" Кон Кафлін.

"Як і у Сирії, де спроби Заходу припинити кровопролиття звелись нанівець через непоступливість Росії, єдиним хто отримає вигоду від політичних коливань, які зараз турбують Україну, буде Путін".
Євромайдан, серед іншого, є і національною революцією проти руйнівного впливу Росії

"І хоч це може заспокоїти одержимість президента Росії захистом національних інтересів його країни, це навряд заспокоїть мільйони українців, які хочуть західних свобод, вийшовши з під російського ярма", - пише автор.

Дослідник Антон Шеховцов, провівши кілька днів на вул. Грушевського публікує блог "Що має знати Захід про крайньо-правий елемент Євромайдану".

"Євромайдан, серед іншого, є і національною революцією проти руйнівного впливу Росії. Найбільше допомагають крайньо правим українці, які не поділяють їх погляди, але прагнуть справжньої незалежності", - зазначає автор.

"Через брак розвитку ненасильницього опору державі, яка перетворюється на диктатуру - радикалізувались чимало демократів і ліваків.Їх радикалізація є відповіддю на політику та дії режиму...", пише Шеховцов.

Експерти радять переговори та посередників
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:24 0:00
"Зростання крайньо-правих в Україні відбувається через постійну загрозу українській державності, а не через зростання крайньо-правих поглядів у суспільстві загалом", - йдеться у блозі

Тарас Ільків на сторінках "Бізнес Інсайдер" вчора влаштував лікбез.

"10 речей, які Захід має знати про ситуацію у Києві" - називається його матеріал.

Головні тези : Люди б'ються за свої права, а не за членство у ЄС; У центрі протесту фігура демократично обраного президент Януковича; Українців обурює влада "родини"; Інша проблема: потужна владна вертикаль; Людям важко дізнатись правду про події; Залякування стали частиною життя; Опозиція слабка; Особливу проблему представляють спецпризначенці "Беркуту"; Більшість людей вважають, що Захід надто пасивний; Протести живуть завдяки дивовижній самоорганізації людей.


Через Фірташа Лондонську фондову біржу пікетували
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00
XS
SM
MD
LG