Спеціальні потреби

Українці вірять в ефективність ООН - результати опитування


Українці вірять в ефективність ООН
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:07 0:00

Українці вірять в ефективність ООН

У Нью-Йорку завершився перший тиждень роботи Генеральної Асамблеї ООН. На порядку денному цьогорічного форуму домінували два питання - ядерна програма Ірану і ситуація у Сирії. У вирішенні обох питань експерти констатують прогрес. Новий лідер Ірану Хасан Рогані здивував світ відкритістю і бажанням шукати комроміс щодо дерної програми його країни. Рогані та Обама навіть поспілкувалися з цього приводу. Хоч розмова відбулася не віч-на-віч а по телефону, це було перше спілкування між лідерами Ірану та США за 34 роки.

Так само по Сирії, Рада Безпеки ООН вперше спромоглася прийняти узгоджену резолюцію. Це сталося у п’ятницю ввечері. Хоч документ не містить погрози військового удару по Сирії, але передбачає наслідки з боку ООН, якщо Асад не виконає обіцянки позбутися хімічної зброї.

Перша за 30 років "висока" зустріч США-Іран
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:35 0:00
Втім чимало критиків, зауважують, що ООН знадобилося занадто багато часу щоб почати реагувати на світові проблеми і загалом роль ООН у світових процесах є сьогодні малоефективною.

У зв’язку з цим у рамках рубрики Тема Тижня ми запитали, Чи може ООН залишатися міжнародним органом для вирішення світових конфліктів?

72 відсотки з тих, хто проголосував на нашій веб-сторінці вважають що ООН може бути ефективним миротворцем. 25 відсотків з цим не згодні, і 3 відсотки не визначилися.

Тему також коментували на саті та у соціальній мережі Facebook.

- "Взагалі ООН зараз майже не впливає на ситуацію. Вона лише узаконює ситуацію що склалась де-факто", - скептичний щодо ролі ООН Андрій Недзельнітський з Києва.

- "ООН створювалася не як жандарм, а як спільнота для запобігання конфліктів світового масштабу. Але в світі панує подвійна чи потрійна мораль. Тому - хто сильніший той і правий", - зауважує глядач який підписався МММ.

- "Треба приймати рішення більшістю голосів, і позбавити Росію права вето", - пропонує власне рішення Микола з Миколаєва.

​Запрошуємо до дискусії на сторінці «Голосу Америки» у мережі Facebook.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG