Спеціальні потреби

Більшість українців тримаються за "трубу" - результати опитування


Українці тримаються за трубу
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:02 0:00

Українці тримаються за трубу

Лише 5 відсотків з тих, хто проголосував на нашій веб сторінці вважають, що ГТС варто приватизувати. 93 відсотки - проти приватизації ГТС, і 2 відсотки не визначилися з відповіддю.

Європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер вважає, що 2013 рік стане роком прийняття рішень щодо української газотранспортної системи. Україна повинна визначитися як розвивати свою ГТС, таку думку він висловив у п'ятницю в Брюсселі під час прес-конференції, що відбулася в рамках круглого столу з питань українського газового ринку. Під час круглого столу сторони обговорили які функції повинна виконувати українська ГТС в найближчі роки і десятиліття. Європа бачить Україну не лише як транзитного партнера і готова надати фінансову підтримку та допомогу у залученні інвестицій, необхідних щоб оновити Українську ГТС. А також знайти технічні та правові рішення для зворотного потоку.

Російська сторона відмовилася надіслати своїх представнків на круглий стіл. Москва схиляє Україну до приватизації ГТС і створення двостороннього консорціуму з управління газотранспортною системою, без участі ЄС.

У звязку з цим, у рамках рубрики Тема Тижня, Голос Америки запитав вас наших глядачів, Чи повинна Україна піти на приватизацію газотранспортної системи?

Лише 5 відсотків з тих, хто проголосував на нашій веб сторінці вважають, що ГТС варто приватизувати. 93 відсотки - проти приватизації ГТС, і 2 відсотки не визначилися з відповіддю.

Наші глядачі також ділился думками з цього приводу на сторінці Час-Тайму та у мережі Фейсбук.

- "Товстосуми обнагліли начисто, розкрадають Україну, доводять до банкрутста. Янукович створив авторитарну систему управління і підігрує узурпації України Росією", - пише нам Роман зі Льова

- "Я проголосував "за" приватизацію труби але за однієї умови - Росію, в тому числі офшорних акціонерів російських компаній, до управління українською ГТС допускати не можна", - вважає наш глядач Перс.

- "Приватизація труби - означатиме трубу Україні як державі!!!", - вважає користувач фейсбук Людмила Проніна

Запрошуємо до дискусії на сторінці «Голосу Америки» у мережі Facebook. Результати опитування та найцікавіші коментарі будуть оголошені у недільному випуску програми Час-Time.

Відео - найголовніше

XS
SM
MD
LG