Спеціальні потреби

Українцям не по кишені повага до інтелектуальної власності - результати опитування


Українцям не по кишені ліцензійний "софт"
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:36 0:00

Українцям не по кишені ліцензійний "софт"

Лише кожен п'ятий підтримує "репресії" проти комп'ютерного піратства. Більшість - 72 проценти - висловлюються проти застосування жорсткіших дій. І лише 6 відсотків не могли визначитися з відповіддю
Україна уже довгий час входить до списку найбільших порушників авторських прав у світі. Так, у звіті Міжнародного альянсу інтелектуальної власності відзначається, що ситуація значно погіршилася протягом останніх двох років. І чи не найбільшим порушником визнається уряд, який недостатньо робить для того, аби перешкодити нелегальному поширенню піратської продукції. З огляду на це, Альянс закликав уряд США накласти на Україну санкції і позбавити її торговельних привілеїв. У понеділок, у рамках нашої рубрики «Тема тижня» ми запитали Вашу думку,

Чи схвалили б ви більш жорсткі дії влади, щоб припинити користування неліцензійними програмами і медіаконтентом?

Лише кожен п'ятий підтримує "репресії" проти комп'ютерного піратства. Більшість - 72 проценти - негативно висловлюються проти застосування жорсткіших дій. І лише 6 відсотків не могли визначитися з відповіддю.

Активна дискусія розгорілася навколо цього питання і на сторінці Час-Тайм у соціальній мережі Фейсбук. Далі наведу лише деякі коментарі наших глядачів.

«Поки Україна не здолає тотальну корупцію, допоки не підніме рівень життя і доходів своїх громадян, до того часу про якусь-там інтелектуальну власність говорити нема чого. Українці не готові віддавати свої кровні готівкові гроші за "повітря" - за те, чого не можна потримати у руках», - пише Андрій Кухар зі Львова.

«Операційна система Windows 7 в середньому 1000 грн, Набір Microsoft Office Professional - 3600 грн. Розпізнавання тексту FineReader коштує 746 грн, Архіватор - 360 грн, Антивірус - 300. Запис/копіювання дисків Nero - 580 грн. Разом - 6 586 грн. А тепер скажіть, чи зможе дозволити собі українець за все це заплатити?», - запитує Владислав з Івано-Франківська.

«Я виступаю за захист авторських прав. Але я не згоден з власниками, які продають свій товар за захмарними цінами, не враховуючи рівень життя у країнах, де він продається», - пише Алекс з Києва.

Запрошуємо до дискусії на сторінці «Голосу Америки» у мережі Facebook. Результати опитування та найцікавіші коментарі будуть оголошені у недільному випуску програми Час-Time.
XS
SM
MD
LG