У місті Крайстчерч в Новій Зеландії стався нищівний землетрус

Серед руїн знищеного новозеландського міста Крайстчерч

Потужний землетрус знищив Крайстчерч, друге за величиною місто Нової Зеландії. Сильні поштовхи землі знищили високі будинки і церкви в місті. Серед білого дня, в обідню пору, землетрус спричинив смерть щонайменше 65 людей. Проте доля багатьох поки що невідома.

Вважається, що під руїнами будинків перебуває понад 100 людей, включно з 12 японськими студентами. Ввечері в місті пішов дрібний дощ.

Прем’єр-міністр Джон Кі, який негайно прибув до міста зі столиці країни Веллінгтона, заявив, що кількість загиблих, за всіма ознаками, збільшуватиметься. Він сказав: «Можливо, що ми є очевидцями найбільш похмурого дня Нової Зеландії».

Рятувальні бригади із собаками перевіряють руїни в пошуках уцілілих. Дехто з людей, які опинилися під руїнами, надіслали СМС і повідомили про себе з мобільних телефонів. Рятувальники кажуть, що на вежі місцевого собору були люди в момент землетрусу. Собор, як і багато інших висотних будинків, впали на вулиці й площі міста.

Землетрус силою у 6.3 бала - вже другий за п’ять місяців у місті. У вересні минулого року там стався землетрус силою в 7.1 бала, але ніхто тоді не загинув. Сейсмологи кажуть, що епіцентр найновішого землетрусу був ближче міста і ближче поверхні землі, що і є причиною його більшої інтенсивності.