Спеціальні потреби

Американський посланник зустрічається окремо з ізраїльськими та палестинськими лідерами


Спеціальний посланник США Джордж Мітчелл мав зустріч з міністром оборони Ізраїлю Егудом Бараком. Це перша така зустріч американського посадовця, який прибув на Близький Схід із метою поновлення мирних переговорів між Ізраїлем та палестинцями.

Ізраїльське міністерство оборони оприлюднило заяву про відбуття цієї зустрічі не вдаючись в її деталі.

Мітчелл планує також зустрітись із прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу в Єрусалимі, та з палестинським президентом Махмудом Аббасом на Західному Березі.

Це перший візит Джорджа Мітчелла до цього регіону відколи місяць тому відбулась зустріч у Вашингтоні президента Барака Обами з прем’єр-міністром Нетаньягу в атмосфері глибоких розходжень, що зайшли в американсько-ізраїльських відносинах.

Ізраїль викликав незадоволення Сполучених Штатів, повідомивши про плани побудови 1 600 нових домів для єврейських поселенців у східній частині Єрусалиму. Це сталось під час візиту до Ізраїлю віце-президента США Джозефа Байдена у березні.

Адміністрація президента Обами осудила плани Ізраїлю.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в YouTube

XS
SM
MD
LG